siirienjoost.reismee.nl

Xi`an, Pingyao en Tokyo

Lieve allemaal,

`t is al weer even geleden dat wij iets van ons hebben laten horen via deze site.. de computers waren ons niet gunstig gezint.

Op dit moment hebben wij net onze laatste avond in Tokyo gehad maar, zoals het laatste verhaal geeindigd is, eerst het verslag van Xi`an..

In Xi`an hebben we voornamelijk veer gerust en over het vervolg van de route nagedacht. Shanghai, Chengdu, Pingyao, of toch nog iets anders.. Door de drukte die de Wereldtentoonstelling met zich mee brengt konden wij geen hotel vinden die of plek had voor 2 personen of die nog betaalbaar was en Chengdu was te ver weg. Pingyao dus de volgende bestemming! Soms is het toch zo eenvoudig!

Xi`ans topatra actie is natuurlijk het Terracotta leger. `t verhaal is dat Emperor Qin Shi Huang ook in zijn hiernamaals nog even machtig wilde zijn als op aarde, dus heeft hij een heel leger op ware grote nagemaakt. Alle rangen en standen, haardrachten, kledig, expresies en chinese volken zijn vertegenwoordigd. Dus alle 7500 krijgers zijn uniek!! Naast krijgers zijn er ook paarden en zwaarden gemaakt om het leger te versterkten. Een tweede reden voor dit terracotta (vanwege de terracotta klei die gebruikt is)kan zijn dat de Emperor bang was voor de spirits in zijn tweede leven en zich wilde beschermen tegen het kwaad. De tombes zijn pas in 1974 ontdekt toen lokale boeren op zoek waren naar een waterbron. Er zijn nu 3 typisch communistisch/Chinese hallen gebouwd waarin het leger te bewonderen is. De eerste is een kleine selectie van 73 beschadigde `poppen`, de tweede 1300 nog half ondergegraven poppen en de laatste, en ook de meest indrukwekkende telt 6000 poppen en paarden allemaal keurig in rij opgesteld. Helaas kun je niet heel dicht bij de krijgers zijn omdat je graag alle details wilt zien.. Maar we snappen ook heel goed dat er anders over 50 jaar misschien niets meer over is van al dit schoons.. En iets dat 2000 jaar voor ons verborgen is geweest moet gekoesterd worden.. wie weet wat er ook nog allemaal in de grond zit.

De trein naar Pingyao was iets minder luxe dan de heenweg trein, geen A/C maar wie heeft dat nodig als er wind waait in de trein??We waren nu wel uitgerust met Noodlesoup,haha.

In Pingyao hadden we een hostel geboekt in een 500jaar oud gebouw waar nu 20 hotel kamers van waren gemaakt liggend aan 3 courtyards(binnenplaatjes). Heel pittoresk. Ook de kamers waren geheel in stijl met een oud Chinees bed en houten `kasteel` deuren een houten theetafeltje voor op bed.. who needs more? We hebben voor dit dorpje gekozen omdat hier nog het oude China te vinden is, het dorp met 500.000 inwoners is geheel ommuurd en staat ook in zijn geheel op de werelderfgoedlijst.

Hierdoor is Pingyao heerlijk rustig, rustig door de oude straatjes te lopen en fietsen lekker om je heen kijken en daarnaast een goed boek lezen. Hiernaast volgeden we het WK ook op de voet.. De wedstrijd USA-Algarije hebben we met 2 amerikaanse jongens gekeken in een bar. Erg leuk! Maar met name uitgerust voor Tokyo want we weten nu heel goed dat grote steden, veel lopen en zien betekend.

Tokyo is een wereld van verschil met de rest van Azie. De mensen zijn RUSTIG!!, vriendelijk en beleefd, kijken je niet na!!, verzorgd en welldressed (daar kunnen de Chinezen nog iets van leren met combi`s als bloemenprint, ruitje en streepjes en natuurlijk alles in verschillende kleuren). Ook het land, nou ja Tokyo, is schoon en groen. Elke wijk heeft zijn eigen park ben zijn eigen cultuur. Wat het erg leuk maakt om verschillende wijken te bekijken.

Omdat we ook een beetje klaar waren met tempels en culturele hoogstandjes, hebben we hier voornamelijk andere dingen gedaan..

*Shibuya Crossing, `s werelds drukste voetgangers kruispunt. Elke 5 minuten staat het zwart van de mensen die keurig in rijen naar de overkant willen.. er wordt hier niet geduwd of voorgekropen.. Diagonaal oversteken is ook mogelijk. Super leuk om te zien.

*Tsujuki fisf market, Japans grootste vis groothandel, open voor publiek.. Geweldig om al die verse vissen te zien liggen.. alles kun je er vinden, van garnaal tot kreeft en van ienimini visje tot mega tonijn.. natuurlijk kun je ze ook verwerkt als sushi krijgen..

*Sushibarren zijn ook een attractie op zich zelf, via een lopende band komen allemaal verschillende soorten sushi voorbij, je kunt ze herkennen aan de afbeeldingen op je placemet en de prijzen aan de verschillend gekleurde schoteltjes. Japanse groene thee kun je zelf maken met de heetwater tap voor je.

*Ook hebben wij bij een restaurant gegeten waar je je bestelling plaatst in een automaat.. je bonnetje geef je af bij de bar en 4 min later staat een stomend bord voor je neus.. heel leuk!

*Gadgets, Japan is toch echt HET land van de electonische hoogstandjes, op straat hebben we al een paar robots gezien en we zijn ook de nieuwste modellen gaan bekijken bij Toyota Mega Web, de Sony Builing en Panasonic. Rudi ben jij ook bij Toyota geweest?? Ook hier autofolder uit een automaat, Siiri heeft aan je gedacht! Sony/Panasonic, 3D TV, 3D filmcamera`, fototoestellen met touchscreen en een electronische leefomgeving.. zowel met elk apparaat de rest in huis bedienen als een ( voor de leraren onder ons) een soort digitaal schoolbord voor in je huis waar je wederom alles mee kunt bedienen maar ook alles in kunt opzoeken en met 4 mensen tegelijk een ander tv programma kunt bekijken.. Daarnaast natuurlijk ook de nieuwste games maar die waren constant bezet door kinderen.. helaas..

* ook is Tokyo de meest futoristische stad waar we tot nu toe geweest zijn, overal flyovers, 5 lagen weg, sky trains, metro, en skyscrapers.. Het metrosysteem is zo groot dat zelf wij het even lastig hadden (45lijnen)

Vandaag was alweer onze laatste dag Tokyo, morgen vliegen we tijdens de wedstrijd nederland-brazilie (we zitten hoog in de lucht dus onze gebeden moeten toch echt verhoord worden..) naar Hawaii! Even een polynesische intermezzo.. veel strand, rondrijden over het eiland en hopenlijk wat hoge golven om in rond te springen..

Daarna wachten we Jolanda aleweer op in LA, we hebben er weer zin in en tellen af..

Liefs ons,

Ps ik plaats nu wat foto`s en morgen meer..

Reacties

Reacties

Maaike

Leuk verhaal luitjes! Doet me goed om te horen dat jullie het nog steeds zo naar je zin hebben :-) Ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig geworden naar Tokyo! Een aanrader dus... Wel grappig trouwens, afgelopen weekend was Celine bij ons aan 't logeren en die heeft een spelletje waarbij je de hele tijd plaatsnamen moet spellen. Ik had verteld dat jullie in Pingyao waren, dus je raad zeker al welke plaatsnaam er het meeste gespeld werd? Pfff... We hebben ook maar even op de wereldkaart in Google Maps opgezocht waar het ligt, dat zal ze niet snel vergeten denk ik. Nou, geniet er nog ff van! Hier is het tropisch heet... (maar ik klaag niet). Tot snel, xx

willemijn

Ik durf het verhaal niet aan Rudie te laten lezen, hij heeft geen autofolder uit de automaat gehaald. Wel is hij met Jan in Nagano naar een museum geweest , immens groot met acht bezoekers inclusief zij twee-en. Maar of dat even leuk is als een autofolder uit de muur?
Het terracotta leger herken ik uit Assen! De wereld is soms klein. Geniet verder in Hawaii, qua temperatuur zal het niet zoveel anders zijn dan hier, maar wij missen de zeewind.

frea

Hoi Siiri en Joost!!

Bidden moeten jullie zeker hoog in de lucht...
Nederland moet gewoon winnen!!!!!!!!!!!!
Gabry neemt haar laptop mee,code v.d. studenten boven ons losgefutseld en maar hopen dat het lukt!!
Zoniet dan baal ik als een stekker; het wordt 34 graden en om 16.00 uur ned-brasil en als er dan geen klanten komen omtplof ik!!! En Gabry ook!!!
Maar dan denk ik maar aan de golven van Hawaii.
Mooi verhaal weer van jullie en v.h. terracotta gebeuren wist ik al veel (Assen).Ik heb het gevoel dat jullie al maanden weg zijn, hoe ervaren jullie dat??

Ik kijk weer uit naar het volgende reisverslag!!

Liefs Frea.

Yo Glitter

Ik heb iedere keer het gevoel dat ik met een camcorder
achter jullie aanloop .Met de reisverslagen van jullie,hoef mij niet te vervelen!!!!!!!Ik ga zeer zeker aan jullie denken en als de ballen net zo hoog vliegen als jullie in de lucht..........gaan wij winnen!!!!!!!
We moeten door want ik heb nog steeds niet het echte oranje gevoel!Op aruba was het hele eiland in de ban van Nederland,Brazilie,Mexico,Duitsland....noem maar op!!Zo anders dan hier in Nederland.Maar ik geniet echt hoor als we spelen.Voel de adrenaline van mijn grote teen totaan mijn haargrens.Dus morgen weten jullie hoe mijn haar zit!!
Siiri als ik jou was ging ik maar niet naar de kapper,lekker lang en als Robinson Crusoe terug komen!Ziet iedereen dat je op wereldreis bent geweest.Voor Joost is het makkelijker.
Mijn moeder zit nog op aruba,komt dit weekend terug.Hier is het net zo warm alleen anders warm.Met Amber ,de baby van mijn zusje gaat alles goed.
Veel mensen vroegen aan mam wanneer ik terug kom.........nee hoor ,ben nog gelukkig hier.Ga later wel als oma van Glitters kind mee.Nou blanke lange mensen,een dikke knuffel en kus van YOOOOOOOOOOOOO.ALOHAAAAA

Cooper Ness

Hello from Barcelona! Friday and I had a great time meeting you in Pingyao and walking around the city at night (drinking our 4 rmb beer while chatting about Holland and China). I really like your blog and wish I could read Dutch- I will have to check it out later this summer and use google translate.

Good luck on the rest of your journey and I am sure you will enjoy South America and the USA. Be safe and have a great summer!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!