siirienjoost.reismee.nl

De Braziliaanse zon

Wie bruin wil zijn moet zweten.....pffff wat hebben we het warm hier! Verder zullen we niet klagen hoor haha! Maar wat is het hier heerlijk warm in vergelijking met Ushuaia waar we het laatste verhaal geplaatst hebben. We gingen van 10 graden naar 35 graden en dat was dus weer even wennen. We vlogen met het vliegtuig van Ushuaia naar Buenos Aires en we kwamen rond 11 uur s'avonds aan in Buenos Aires. Gelukkig stond er een vriendelijke Argentijn op ons te wachten met een bord 'Joost Quelder'. Dat zullen wij wel zijn dachten we. Snel naar het hotel en kijken of we nog wat kunnen eten, inmiddels was het half 1 s'nachts. Maar omdat gemiddelde Argentijn rond 11 uur s'avonds met het voorgerecht begint, moet dat geen problemen opleveren. Dus wij snel een burgertje gegeten bij de grote gele M....afrekenen en vervolgens nog geen 5 stappen buiten de Mc Donalds komt er een klein lijmsnuifertje voor Joost staan. Hij heeft een net opgeraapt stuk glas in de hand en ipv opruimen bedreigd hij Joost hiermee. Op dat moment begint Joost met denken, waar is Siiri en wat zijn onze ontsnappingsmogelijkheden. Aangezien er meedere lijmsnuifertjes in de buurt waren, hij een stuk glas in zijn hand hield waarmee hij Joost wou openhalen, hij onzettend veel drugs gehad had, hij tegen ons stond te schreeuwen en we omgerekend maar 16 euro mee hadden was het ons niet waard om aan deze overval meer tijd te besteden. Maar helaas ging hij niet akkoord met het geld wat we hadden, hij wilde meer! Hij begon te schreeuwen om een mobiele telefoon....Tsja, helaas voor hem had hij te maken met ervaren reizigers die nooit meer meenemen dan wat kleingeld. Nadat we onze zakken binnenstebuiten keerden en hij Joost wat fouilleerde geloofde hij pas dat we niet meer bij ons hadden. Uiteindelijk liepen ze weg en liepen wij snel met knikkende knieen terug naar ons hotel. Gelukkig hebben wij niks opgelopen, maar de angst zat er wel even in. Buenos Aires staat bekend als de veiligste stad van Zuid-Amerika en dan gebeurd dit! Het rare is ook dat er veel mensen om ons heen stonden en dat het midden op een druk kruispunt was, maar niemand die ons hielp. Wij kregen zelfs het advies om niet naar de politie te gaan, die doen toch niks. Na dit gebeuren werden we de volgende dag katerigwakker en was onze reislust een beetje zoek....deze tweede overval had toch wel indruk op ons gemaakt!

Gelukkig duurde dit niet lang en konden we al snel weer genieten van de stad Buenos Aires, want wat een mooie stad is dit! Het lijkt op een Zuid-Europeese stad en zit vol met leuke restaurantjes, cafe's en winkeltjes. De stad is enorm groot en per dag kan je het beste een wijk uitkiezen welke je wilt bezoeken. We hadden 6 dagen voor Buenos Aires dus genoeg tijd. De leukste wijken vonden wij la Boca en Palermo. De wijk la Boca staat bekend om haar mooi geschilderde huisjes(zie foto's). De vele kleuren zijn ontstaan doordat de mensen de restjes verf van de fabriek, waar ze werkten, kregen. Ook is de wijk la Boca natuurlijk zeer bekend om een van de grootste voetballers ter wereld, Diego Armando Maradona. Hij heeft gevoetbald bij Boca Juniors wat natuurlijk de club van daar is . De clubkleuren geel en blauw zijn dus overal vertegenwoordigd. Een leuk weetje is dat de kleuren van de club zijn uitgekozen op basis van toeval. De clubleiding was het niet eens over de kleuren en besloten de kleur aan te nemen van het eerste schip dat de haven binnenkwam.. Een Zweeds schip dus..Maradona was gelukkig aanwezig op het moment dat wij in de Boca jr stamclub waren en daardoor konden we een biertje met hem drinken.....we waren zo in shock dat we helaas geen foto's hebben ;-) Een andere buurt waar wij fan van zijn is Palermo. Een wijk waar vooral veel mooie (oude)gebouwen staan en waar het relaxen belangrijk is. Overal zie je terrassen en het was toevallig ook nog mooi weer. Het was erg vervelend om al die wijntjes/biertjes te drinken!

Na Buenos Aires stond ons weer iets heel nieuws te wachten.....Brazilie. Je denkt die landen liggen naast elkaar en zullen wel op elkaar lijken, maar nee niet bepaald. We hadden al het vermoeden dat het zo zou zijn, maar in werkelijkheid bleek dit nog veel groter te zijn. De mensen, het eten, omgeving, temperatuur en vooral de taal. Na 7 maanden in Spaanstalige landen vertoeft te hebben spreken we nu een aardig woordje Spaans. Zijn we nu in een land waar de taal veel weg heeft van het Russisch, niet te verstaan dus.Bijna alle medeklinkers kunnen ze laten klinken als zsjj! Maar alles went, na zo'n 1,5 week hier zijn merken we dat we met ons Spaans toch redelijk verstaanbaar zijn. Zo niet dan hebben ze pech gehad....Portugees is echt niet te doen. We kwamen aan in Sao Paulo wat een stad is met 19! miljoen inwoners. Er is niet veel te beleven dus zijn we er maar twee dagen gebeleven. Ook hebben we wel genoeg grote steden gezien en hebben vooral behoefte aan leuke en kleine stadjes aan de kust. En in zo'n stadje zitten we nu, Paraty (ligt tussen Sao Paulo en Rio de Janeiro). Het ligt aan zee en beschikt over prachtige stranden die we allemaal al getest hebben. Het was de bedoeling om hier 6 dagen te blijven maar inmiddels zijn het er al 11. Het dorpje zelf is echt prachtig en staat zelfs op de UNESCO lijst. Het is vooral s'avonds even leuk om in het dorpje te kijken aangezien het overdag echt te warm is. We worden gewoon gedwongen om elke dag aan het strand te liggen! Het programma voor de komende twee weken is dus ook vooral aan het strand liggen. Want we hebben nog maar twee weken, het klinkt niet fijn om dit te zeggen maar het is toch echt de realiteit. We hebben besloten ons nog maar zo weinig te verplaatsen en gaan de komende twee weken hoogstens nog 2/3 keer met de bus. We gaan vooral relaxen voordat het niet meer kan......

Het betekent dus ook dat aan de verhalen op deze site bijna een einde komt. We zullen hierna nog 1 keer een verhaal plaatsen, en dan zijn jullie eindelijk van onze reisverhalen verlost. Dus kijk nog snel even de foto's en video's door die je nog een tweede keer wilt zien! Zoals jullie misschien wel weten houden wij beide van statistieken...daarom leek het ons wel leuk om tijdens de reis bij te gaan houden hoeveel vervoersmiddelen wij afgelopen jaar gebruikt hebben. Het gaat hierbij om bussen, boten, metro's, treinen en vliegtuigen waarvan we gebruikt gemaakt hebben. Wat denken jullie hoeveel dit zijn? Het gaat dus om de totaalsom van alles samen. Graag jullie antwoord als reactie op dit verhaal. We zullen voor de winnaar een leuk Braziliaans presentje meenemen...We zullen in ons laatste verhaal uitgebreid terugkomen op al onze statistieken. Als afsluiter van dit verhaal vragen wij ons af wat we volgens jullie nou écht gemist hebben in Nederland? En niet met het antwoord komen dat we jullie het meest missen, want dat is zeker zo!

We zijn benieuwd waar jullie mee komen.....

Reacties

Reacties

Pieter M

Ey Joost en Siiri!

Gelukkig is het goed afgelopen met die overval.

Geniet nog even van die zon, hier in Nederland zul je die niet snel weer tegenkomen...

over die totaalsom, dat is natuurlijk 250 keer! Kom maar op met die braziliaanse chick!

en wat jullie gemist hebben, dat is niet zo moeilijk, dat is natuurlijk dat mooie stukje cultuur in Nederland, dat met die mooie taal en mooie dingen. Ik zal mij hier verder niet over uit laten.

Groeten en tot snel maar weer!

Pieter

maartje

Hier ga ik eens even over nadenken dit weekend:p

xx

ellen

brr, angstig, die overval..helemaal naar vind ik dat het midden in het centrum gebeurt en dat niemand jullie te hulp is geschoten...

haha, ik denk 231, ik wil wel een kleurrijk braziliaans kadootje ;-))))

geniet er lekker van, hier is het 7,5 graad, op de radio zeggen ze kouder in het Noorden, maar daar heb ik gelukkig geen last van.... 35, wauw, daar dromen we hier van..
dikke kus,
ellen

jeannette

Ha die Siiri en Joost, Voor een wedstrijdje zijn we altijd in. Henk, Arjan en Jeannette denken dat jullie (minstens) 750 keer van een vervoersmiddel gebruik hebben gemaakt. Heerlijk nog het laatste genieten met VOLLE TEUGEN! En in Nederland is het alweer bijna lente. 't Kon slechter qua tijd om terug te komen. Nog heel veel plezier en bedankt voor alle mooie verhalen! Groetjes, Henk, Arjan en Jeannette

emke

He Siiri en Joost. Nu alweer een van jullie laatste verhalen. En dan die overval het zal je maar weer gebeuren. Gelukkig is het goed gegaan. En wat je het meeste gemist hebt ik zou het niet weten de winterse stampotten misschien? Of de lekkere vrieskou. Wat is dat jaar snel gegaan zeg niet te geloven dat jjullie nu alweer bijna terug komen.

Hoeveel vervoersmiddelen jullie gebruikt hebben ik denk ongeveer 635.

Groetjes Emke

jolanda

op julie vraag hoeveel keer openbaar vervoer schat ik 117 + 100 losse stukjes =217 keer misschien is het weinig want jullie zijn natuurlijk wel 365 dagen weggeweest maar ook veel gelopen en op de plek ter plekke rondgekeken.
en meest gemist: de hema rookworst! of je eigen woonplek.....

Maaike

Ey laiverds, jemig... Bijna terug! Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen we jullie eindelijk verwelkomen! Wat betreft die vervoersmiddelen zeg ik 999 (als je alle taxi- en metro-ritjes ook meerekent tenminste). En volgens mij hebben jullie helemaal 'niets' gemist.
Nou, geniet nog ff van de laatste daagjes zon & chillness! Tot snel, xx

Thea

Ja, ik weet het! Jullie hebben de zondagmiddagen op de bank met EREDIVISIE LIVE gemist!
Dit moet het wel zijn...

Tjeerd

Volgens mij heeft Joost Ajax het meest gemist en Siiri het lekkere eten in Groningen.

Tjeerd

Ik denk dat jullie 200 keer van een vervoermiddel gebruik gemaakt hebben.

Thea

Dat lijkt mij wat weinig, ik gok op wel 300 keer.

Nina

Op de valreep nog even meedoen met de prijsvraag!!
Ik denk dat jullie gemiddeld 2 keer op een dag van een vervoersmiddel gebruik hebben gemaakt..
Dus..365x2= 730
Maar jullie zijn ook weleens ziek geweest/ of lekker lui/ of in patagonia geweest met de stakingen vh vervoer...
Dus ik rond het af naar 700!!

En wat jullie t meest gemist hebben? Jullie eigen lekkere bedje!!

Joris

Mischien hebben jullie het eten wel het meeste gemist ik denk dat jullie wel 812 keer heen en weer zijn gegaan. Alvast tot zaterdag

anna

ik denk rond de 600 keer!!!
dat redden jullie makkelijk

hahahaha

tot in nederland!!
X

Joost en Siiri

Bedankt voor al jullie inzendingen. De winnaar is Thea want die zat er maar 12 vanaf....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!